המרכזים הטיפוליים

נתיבים להורות יסודי מתבגרים
מרכז טיפולי עבור משפחות אשר להן רצון וצורך לשפר את מערכות היחסים במשפחה, מטרתו צמצום מצבי סיכון של ילדים או מניעתם באמצעות חיזוק כוחות המשפחה, שיפור תפקודים שונים בהם יש קושי, אצל ילדים והורים וסיוע בשמירת שלמות המשפחה.
תוכנית הטיפול נבנית עם המשפחה, מצריכה מוטיבציה לשינוי ועבודה משותפת.
במרכז צוות מטפלות מתחומים שונים.
הצוות פועל בראייה מערכתית ומקיים קשרים עם דמויות שונות בחיי המשפחה כמו : מחנכת, יועצת, מטפלים נוספים וכו' במטרה להכיר וללוות את המשפחה על כל חלקיה ולעזור להם להגיע ליעד אותו הם חפצים להשיג.
משך התוכנית הוא שנה וההפניה לשירות נעשית ע"י עו"ס המשפחה.

נתיבים להורות גיל רך ומעטפת רכה
נתיבים להורות היא תוכנית המיועדת למשפחות עם ילדים עד גיל 6. התוכנית מספקת  מעטפת טיפולית ייחודית לגיל הרך על צרכי החיבור וההתקשרות הראשוניים שבו, מתוך גישה משפחתית ומערכתית הרואה את כל מכלול בני המשפחה וצרכיהם.
הצוות פועל בראייה מערכתית ומקיים קשרים עם דמויות שונות בחיי המשפחה כמו : גננת, מטפלים נוספים, מטפלים פרא-רפואיים וכו' במטרה להכיר וללוות את המשפחה על כל חלקיה ולעזור להם להגיע ליעד אותו הם חפצים להשיג.

מעטפת רכה
תוכנית הפועלת לקידום התפתחות תקינה של פעוטות וקידום התפקוד ההורי באמצעות מעטפת רחבה של מענים, המופעלים על ידי צוות רב מקצועי בריכוז והובלה של עובדת סוציאלית ובשילוב צוות המעון וגורמים טיפוליים רלוונטיים בקהילה.
משך התוכנית הוא שנה וההפניה נעשית על ידי עו"ס המשפחה.

מרכז לשלום המשפחה ומניעת אלימות
המרכז לשלום המשפחה פועל בקהילה על ידי אנשי מקצוע בתחום, החל מסיוע בשעת במצבי סכנה ועד למענים פרטניים ארוכי טווח, במטרה לעצור את ההתנהלות האלימה.
המרכז עוסק בהערכות מסוכנות, בניית תוכניות הגנה עם נפגעי האלימות, ליווי וטיפול לפרטים ומשפחות שנמצאות במעגל האלימות. המענה הניתן הינו גם לנפגעי ההתנהגות האלימה וגם למפעילי ההתנהגות האלימה.

המרכז נותן מענה פרטני וקהילתי למניעה וטיפול של אלימות בין זוגית במשפחה.
המרכז שם לעצמו מטרה להעלות למודעות ולימוד כלים, לתושבי הגלבוע, בכל הקשור לזיהוי סימנים לדינאמיקה זוגית אלימה ואופן הפעולה הנדרש לאחר הזיהוי  וזאת על ידי פעילות חינוכית מניעתית.
דרכי הפניה למרכז:

  • באופן ישיר, דרך עו"ס יישוב, דרך אנשי מקצוע נוספים בקהילה.
  • ניתן גם להתייעץ באופן אנונימי לגבי חשד למקרה של אלימות במשפחה.
  • טלפון: 04-6533247

טיפול משפחתי וזוגי
סיוע לבני המשפחה בתפקוד המשפחתי ובהתמודדות עם קשיים ומשברים משפחתיים תוך התבססות על הכוחות החיוביים והמשאבים הטמונים בכל פרט ובמשפחה כולה, הטיפול ממוקד בתחום הזוגי, ההורי והמשפחתי.
למי השירות מיועד: 
משפחות במשבר במעגל החיים, כגון: זוגיות ומיסודה, לידת ילדים, התפתחות והתבגרות ילדים.

זוגות המתקשים בתקשורת וביצירת אינטימיות, או מצויים במשבר זוגי אחר.
קשיים בהורות ובקשר הורי ילד.
משפחות במשבר פירוד וגירושין.
משפחות החוות משברי חיים שונים כגון: אובדן בן משפחה, לידת ילד עם צרכים מיוחדים, מחלות.

  • השירות כרוך בהשתתפות עצמית
  • ההפניה נעשית ע"י עו"ס המשפחה.
  • טלפון: 04-6533207.

התוכניות

 

התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון  360

תכלול ואיסוף נתונים והבאתם בפני הגורמים המוסמכים ברשות בתחום ילדים ונוער בסיכון במטרה לזהות צרכים ולפתח תוכניות בהתאם ברשות.
מנהל התוכנית ברשות  עוסק בבנייה, הטמעה וחיזוק ממשקים בין כלל הגורמים המקצועיים השונים כך שמכלול הצרכים והנתונים שנאספו  יביא להרחבה ודיוק המסגרות והשירותים לאוכלוסייה זו ברשות.
ברשות קיימים פורומים וועדות מקצועיות העוסקות במעקב אחר מכלול התוכניות שנבנו ופועלות כל הזמן לדיוק ולשיפור השרות. בוועדות אלה יושבים גורמי מקצוע מדיסציפלינות שונות ברשות וכן גורמי פקוח והנהלת הרשות.
דוא"ל: [email protected]

מרכז עוצמה גלבוע

מרכז עוצמה עוסק בשיפור יכולת ההתמודדות של משפחות החיות בעוני והדרה, ושיפור מצבם הסוציואקונומי בנושאים : מיצוי זכויות, ליווי תעסוקתי, וליווי בניהול כלכלת הבית.
המרכז עובד במישור הפרטני, הקבוצתי והקהילתי.

>>לפניה למרכז עוצמה לחצ/י

נושמים לרווחה

התוכנית מיועדת ליחידים ומשפחות שמתמודדים עם מכשולים, מיעוט הזדמנויות לשנות את מצבם וקושי כלכלי בנושאים של מיצוי זכויות, ניהול כלכלת הבית, תעסוקה ובשימוש במשאבי הקהילה והממסד.
צוות התוכנית כולל עו"ס ומלווה משפחות אשר מגדירים עם המשפחה את התוצאות המצופות ולפיהן מתווים את תכנית ההתערבות ליצירת שינוי.
הפניה על ידי עו"ס המשפחה.
>>לפניה לתוכנית נושמים לרווחה לחצ/י

מרכז הגישור והדיאלוג בקהילת הגלבוע

מרכז הגישור בגלבוע הוקם כדי לתת מענה לתושבים בנוגע ליישוב סכסוכים וכדי לקדם את תרבות ניהול הסכסוכים בקהילה בהידברות. מטרתו לפתח, לעודד ולהנחיל בקהילת הגלבוע תרבות של ניהול מחלוקות מתוך אוירה של שותפות, אחריות, סובלנות וכבוד הדדי. להטמיע את הגישור כדרך ליישוב סכסוכים בהסכמה- בקהילה, בתחומי החינוך, המשפחה והתחום העסקי וכן הפעלת תוכניות של דיאלוג קהילתי ובניית הסכמות בישובים.
המרכז עומד לשרות הקהילות והתושבים.
>>לפניה למרכז הגישורתוכנית מועצה מקדמת זכויות לחצ/י

תוכנית מועצה מקדמת זכויות

מועצה מקדמת זכויות הינה תוכנית מערכתית הפועלת הרשות המקומית אשר שמה לה למטרה למקסם את שיעור מימוש הזכויות בקרב התושבים ובכך להשפיע על איכות החיים ושיפור המוביליות החברתית כלכלית, לבסס מודל עבודה יישובי הפועל להגדלת שיעור מימוש הזכויות בקרב התושבים, לחזק את התשתיות במועצתיות והאזוריות כדי לבסס שגרות ומנגנונים שיסייעו להטמיע מיצוי זכויות רשותי אקטיבי ואפקטיבי ולקדם מדיניות תומכת
.>>פניה לתוכנית מועצה מקדמת זכויות לחצ/י

תוכניות יתד לצעירים

התכנית הלאומית לצעירים בסיכון וצעירים ללא עורף משפחתי בגילאי 18 עד 26 כולל חיילים ומלש"בים. במסגרת התכנית, ניתן ליווי פרטני ע"י עו"סיות לצעירים ועובדת מרחב מקדם תעסוקה במטרה לסייע בקידום צעירים וצעירות במצבי סיכון לממש את זכויותיהם, לסייע בסיפוק צרכים, פיתוח אישי ושילוב מתאים ונכון עבורם בחברה ובקהילה, תוך השגת עתיד בטוח ברמה האישית, המשפחתית והתעסוקתית, הכוונה לחיים, לקריירה, לימודים ומלגות. הליווי ניתן באופן פרטני וקבוצתי 

>>לפניה לקבלת מענים של תכנית יתד לחצ/י

מ.ט.ל לנערים ובית חם לנערות - כפר מוקייבלה

מטרתן של מסגרות טיפוליות אלו, להעניק ולאפשר חוויה חיובית של קבלה חום ושייכות לנערים ונערות במצבי סיכון. מסגרות אלו, מהוות סביבה טיפולית עבור בני הנוער ומרחב ללמידה והתמודדות עם בעיות בין אישיות וחברתיות. במסגרות מתקיימות סדנאות, פעילויות חוץ וליווי אישי.
מ.ט.ל נערים - פועל בכפר מוקייבלה שלוש פעמים בשבוע.
בית חם לנערות – פועל פעמיים בשבוע וכולל ארוחה חמה.
צוות הבית כולל : עו"ס מנהל/ת הבית ומדריך/כה חינוכי/ת המעניקים טיפול סוציאלי הכולל ייעוץ, תמיכה ואוזן קשבת באמצעות ליווי פרטני וקבוצתי לנערים ולנערות וקשר רציף עם ההורים.
בכל מסגרת כ- 15 נערים ונערות בגילאי  13-18
ההפניה לתוכנית היא דרך עו"ס המשפחה ואנשי מקצוע נוספים בקהילה.

>>לפניה למסגרת מ.ט.ל  (בית חם לנערים/נערות)– מוקיבלה לחצ/י
טלפון: 04-6533216

מעגל בנות

המסגרת מיועדת לנערות על רצף הסיכון בגילאי 12-18 ופועלת על מנת לשפר את רווחתן של הבנות בתחום האישי והחברתי ולהפחית התנהגויות סיכון. מדובר במסגרת שנותנת ליווי אישי ומענה קבוצתי חברתי לנערות אשר מתקיימת אחת לשבוע בשעות אחה"צ וכוללת סדנאות מגוונות, פעילות חברתית ופעילויות חוץ.
טלפון: 04-6533207

>>לפניה למסגרת מעגל בנות לחצ/י

מועדוני מופת לוותיקות בכפרים

בסנדלה ובטייבה פועלים מועדוני מופת לוותיקות- המועדונים פועלים 3 פעמים בשבוע בשעות הבוקר הוותיקות במועדון מגיעות למסגרת  בעזרת הסעות מהבית מקבלות במסגרת עצמה-הזנה ופעילות פנאי, חוגים, העשרה ובריאות. את המסגרת מובילה רכזת ,עו"ס מהאגף מלווה ,מפקחת ומהווה כתובת עבור הרכזות.
ניתן לפנות לעו"ס אכרם עומרי בטלפון- 04-6533296
או דרך דוא"ל: [email protected]